tiistai 16. elokuuta 2011

Scott Westerfeld: Niin eilistä

Sivut: 253
Kustantaja: WSOY
Miksi?: Jokin tässä kirjassa veti minua puoleensa ja sen takakansiteksti oli todella houkuttelevan.
Lainattu Ylöjärven kirjastosta

Mistä tyyli tulee? Miten "cool" syntyy? Mistä ihmiset tietävät, mikä on "cool" ja mikä ei?

Tämä kirja oli todella kiinnostava! Se oli todentuntuisesti kirjoitettu, mutta koko kirjan juoni ja ihmisjärjestelmä oli fiktiota(tai mistä minä tiedän jos se onkin oikeasti totta?)

"Te tarvitsette meitä. Jonkunhan teitä on opastettava, muokattava, pidettävä huoli siitä, että tästä päivästä tulee eilinen päiväjärjestyken mukaisesti. Jollemme me valvoisi tilannetta, kuka tietää, mitä teille oikein syötettäisiin? Ettekä te nyt todellakaan voi alkaa tehdä omia päätöksiänne."
Niin eilistä kuvaa hauskasti, miten cool ja trendit syntyvät. Voisi sanoa kirjan paljastavan koko maailmaa kattavan salaliiton, joka on ollut aina. Koko ihmisten eliniän ajan on ollut innovaattoreita -keksivät uusia juttuja- , coolinmetsästäjiä -varastavat innovaattoreiden jutut ja levittävät niitä- ja muitakin ihmisryhmiä -seuraavat coolinmetsästäjien levittämiä tyylejä.

Kirja todella nappasi mukaansa. Kirjan loputtua mietin pitäisikö minun oikeasti uskoa maailmaan, jonka kirja minulle näyttää. Uskoa maailmaan täynnä salaliittoja, mainoksia ja tyylejä.

Kirjan päähenkilöt Jen ja Hunter ovat täydellinen päähenkilöpari minun mielestäni. Heidän välillään on sopivasti rakkautta, ystävyyttä ja vasta tutustuneiden arkuutta.

Koko kirjassa ehti tapahtua paljon, vaikka kirjassa kuluikin aikaa vain n. viikko!

Plussat:
+Jen(asennetta täynnä oleva päähenkilö)
+Toden tuntuisesti ja realistisesti kirjoitettu
+Kirjan juoneen haltioitui
+Omaperäinen kirja

Miinukset:
-Loppui hieman kesken
-Osa kirjan asioista unohtui

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti