perjantai 12. elokuuta 2011

Helena Meripaasi: Elämäni frettinä

Sivut: 231
Kustantaja: Otava 2006
Miksi?: En ole lukenut koirakirjoja pitkään aikaan
Lainattu Ylöjärven kirjastosta

Ehkä pian alkavat eläintenhoitajaopinnot innostivat minua lainaamaan pitkästä aikaa koirakirjan! Olen ennemmin lukenut Helena Meripaaden Koirahullun päiväkirjat -sarjaa, mutta se on vähän lapsellisempi.

Elämäni frettinä aloittaa neliosaisen Kisse -sarjan, jonka päähenkilö on Kisse niminen tyttö, joka esiintyy myös Koirahullun päiväkirjoissa päähenkilön parhaana ystävänä.

Pidin tästä kirjasta, koska se ei ollut pikkutytöille tarkoitettu koirakirja vaan käsitteli ahdistusta ja yksinäisyyttä. Pystyin monissa kohdissa samaistumaan Kisseen, vaikka olenkin luonteeltani melkeinpä hänen vastakohtansa.

Kirja kertoo Kissen kasvamisesta ja ongelmista. Siitä, miten nuoren elämä tuntuu yht'äkkiä vaikealta, kun pitäisi päättää mitä elämältään haluaa. Lukion loputtua eronneet vanhemmat painostavat ja kuitenkin jättävät Kissen selviytymään keskenään koiriensa ja fretin kanssa.
"Hetken huumassa laitan faijallekin tekstarin: kesäduuni on löytynyt. Kunhan ei mitään koiriin liittyvää, kuuluu faijan vastausviesti."
Suosittelen kirjaa jo vähän vanhemmille koiratytöille (ja miksei pojillekin). Niille, joita iloiset koirakirjat, joissa kaikki aina onnistuu, eivät enää jaksa kiinnostaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti