maanantai 8. elokuuta 2011

Philip Pullman: Kultainen kompassi

sivut: 405
Kustantaja: Tammi
Kirja lainattu kirjastosta.

Olen lukenut Kultaisen Kompassi. Kerran aikaisemmin, mutta siitä on jo todella monta vuotta! Pakko sanoa, että kirja oli vaikuttava lukukokemus. Pidän Pullmanin tavasta yhdistellä fsntasiaa ja totta.

Kirjan maailma on ihastuttava, vaikka se onkin täynnä kieroilua. Pidän ajatuksesta, että kaikilla ihmisillä olisi daimoni (eli eläin, joka on vähän kuin oma sielu) ja kultainen kompassi on kiinnostava laite, jonka mielelläni tahtoisin nähdä! Olisi upeaa saada vastauksia kaikkiin mahdollisiin kysymyksiin sellaiselta laitteelta.

Päähenkilö Lyra on ihan OK, mutta en kuitenkaan pahemmin välittänyt hänestä. Päähenkilö voisi olla vähän joukosta erottuvampi ja selvemmät luonteenpiirteet. Nyt Lyra jää muiden kiinnostavampien sivuhahmojen varjoon.

"Lyra arvasi olentoparkojen käytöksen syyn: ne kaipasivat oman ihmisensä kehon vankkaa luotettavaa lämpöä, ne halusivat painautua sydämensykettä vasten, aivan niin kuin Pantalaimonkin olisi tehnyt."

Joskus kauan sitten, kun Kultainen kompassi kirjasta tehty elokuva tuli teattereihin kävin katsomassa sen. Luin kirjan vasta elokuvan katsomisen jälkeen ja muistan, miten minua ärsytti, koska elokuvan juoni poikkesi kirjasta niin paljon! Elokuvan loppuratkaisu oli myös erilainen.


________(ensimmäinen video, jonka olen ikinä lisännyt blogiin!!)_______

Suosittelen kuitenkin katsomaan Kultainen kompassi -elokuvan ihan vertailun vuoksi, mutta ensin kannattaa lukea kirja ja vasta sitten katsoa elokuva!

Plussat:
+upea maailma
+monipuoliset sivuhahmot
+kuvailu
+Fantasiamaailman ja meidän maailmamme sujuva sekoittaminen

Miinukset:
-välillä sekavaa tekstiä
-tapahtumien liian nopea kulku
-Tylsähkö ja muiden varjoon jäävä päähenkilö

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti