maanantai 5. joulukuuta 2011

Liz Elwes: Tanssin taikaa ja ystävänpäivän yllätys


Sivut: 154
Kustantaja: Stabenfeldt AB
Julkaisuvuosi: 2009 (Starry nights, Stage frights and my Suprise Valentine)
Suomennusvuosi: 2011
Miksi? En päässyt kirjastoon ja kaivelin siskon hyllyjä.
Mistä? Pikkusiskon hyllystä, GIRL:IT -kirjakerhosta.

Isabel on ollut jo kauan rakastunut salaa Charlieen. Kun koulussa aletaan juoruta Charlien eronneen pitkä aikaisesta tyttöystävästään, päättää Isabel käyttää tilaisuutta hyväkseen ja saada pojan pyytämään itseään koulun tanssiaisiin. Selviää kuitenkin, että myös Isabelin paras ystävä on rakastunut Charlieen. Ystävykset riitaantuvat ja alkaa kilpailu siitä kumpi heistä saa pojan itselleen.

Pikkuhiljaa Isabel alkaa kuitenkin huomata tuntevansa outoja tunteita lapsuuden ihastustaan ja veljensä parasta kaveria Zackia kohtaan. Tanssiminenkaan ei oikein enää suju huolien painaessa, mutta silti pitäisi harjoitella tulevaa pääsykoetta taidekoulun tanssiryhmään varten.

Kenen kanssa Charlie lopulta menee tansseihin? Entä miten Isabel suhtautuu yllättävältä taholta tarjottuun tanssinopetukseen? Miten käy Isabelin ystävyys syhteiden hänen vanhojen ystäviensä kanssa?

Lainaus sivulta 10:

"Yhtäkkiä näytteleminen, balettitossut ja persoonalliset ystävät kaikkosivat mielestäni. Sydämeni alkoi rummuttaa, kasvoni lehahtivat ketsupin värisiksi ja vetäisin varpaani, iloiset ja surulliset, turvaan tuolin alle. Kukapa muukaan kuin Charlie Rothwell istahti edessäni olevalle tuolille. Siis ihan eteeni - polveni käytännössä koskettivat hänen tuoliaan. Jos olisin halunnut, olisin yltänyt haromaan hänen hiuksiaan."

Kirja oli tarkoitettu vähän nuoremmille tai ei välttämättä, mutta se oli erilainen kirja kuin ne mitä yleensä luen. Se ei ollut hyvä, muttei huonokaan. Luin sen todella nopeasti, koska teksti oli isoa ja nopea lukuista. Kipeänä luettavaksi kirja oli juuri täydellinen, koska juoneen ei tarvinnut hirveästi keskittyä, että pysyi mukana.

Osa hahmoista oli todella ärsyttäviä, mutta Zack oli aikas herttainen.. Charliessakaan ei ollut mitään vikaa, vaikka hänen luonteensa ei paljoa tullutkaan kirjassa ilmi.

Plussat:
+Helppo lukuisuus
+Zack

Miinukset:
-Keskinkertainen kirja
-Välillä tylsä

1 kommentti:

  1. ite tykkään kovasti täst kirjast ja teen tästä kirjaesitelmän kouluun:)

    VastaaPoista