lauantai 3. joulukuuta 2011

Cathy Hopkins: Tuhannen taalan tytöt

Sivut: 249
Kustantaja: otava ¨
Kirjoitusvuosi: 2010 (Million Dollar Mates)
Miksi? Olin kipeä enkä päässyt kirjastoon, joten piti tunkeutua siskon kirjahyllylle. Tämä vaikutti kiinnostavimmalta yksilöltä.
Mistä? Siskon kirjahyllystä


Jess veljineen joutuu muuttamaan äidin kuoleman jälkeen isänsä kanssa Knightsbridgeen — rikkaiden ja julkkisten asuinkortteliin — jossa isä on työntekijöiden johtajana. Alkuun kaikki on mukavaa ja hienoa, vaikka ystävä Pia asuukin kauempana ja kaikkialla on uutta ja kiiltävää.  Pian kaikki alkaa kuitenkin mennä pieleen. Kaikki on Jessiltä kiellettyä ja julkkikset ovat oikeita nirppanokkia erityisesti eräs Alisha, kuitenkin Jessin täytyy esittää kaiken olevan täydellistä koulussa kiinnostuneille.
Ei kuitenkaan kestä kauaa, kun Jess saa huomata, ettei rahalla saa onnea ja että kovan kuoren takanakin nirppanokkaiset rikkaat voivat olla mukavia.


Lainaus kirjan takakannesta:

"Meillä on pienet juhlat. Jotain kaksisataa ihmistä. Joten", Alisha sanoi ja otti hymyilevältä myyjättäreltä pitkän mustan iltapuvun, "minulla täytyy olla päällä jotain ihan mieletöntä. Siitä tulee minun Beyoncé´-hetkeni. Minä tulen paikalle savun keskeltä niin kuin kunnon diiva. Haluan että joka ikinen haluaa sillä hetkellä olla minä." Pia ja minä vilkaisimme toisiamme. Tiesin täsmälleen mitä Pia ajatteli."
Tuhannen taalan tytöt on esimmäinen kirja Hopkinsonin uudesta kirjasarjasta. Pienten tutkimusten jälkeen päädyin siihen, että kirjoja on ilmestynyt englanniksi kolme ja suomeksi vasta tämä yksi. Olen lukenut joskus kauan sitten muutaman kirjan Cathy Hopkinsinin Frendejä, kundeja -sarjasta ja tämä kirjan kirjoitus tyyli ja aihealue muistutti niitä kovasti.

Kirjan kansi on mielestäni houkutteleva. Väri pistää heti silmään. Kirjan alku on kuin tavallisesta nuorilletytöille suunnatusta kirjasta eli heti ongelman ytimeen, muuton vastustamiseen. Kirja loppui hyvin ja vaikka huomasi, että siihen on tarkoitettu tulevan lisää osia ei se jäänyt häiritsevästi kesken.

Juoni oli minusta hyvä ja kirjassa sai nauraa monia kertoja! Täydellinen kirja kipeänä lukemiseen. Kevyt, viihdyttävä ja diivaileva. Henkilöt olivat hyvin luotuja, tavallisia ihmisiä ja diivaileviä julkkiksia. Välillä vain ärsytti Jessin kolmio draamailut.

Plussat:
+Hauska
+Kansi
+Loppu ei jäänyt häiritsevästi kesken

Miinukset:
-Kolmio draamailut
-Pitää jäädä odottamaan loppuja kirjoja

1 kommentti: