maanantai 28. marraskuuta 2011

Annina Holmberg: Punainen kyynel

Sivut: 263
Kustantaja: WSOY
Miksi? Tämä oli ehkä vähän inside läpän takia, mutta siksi, että suomalais tyttö rakastuu serbiin nimeltä Milan.
Mistä? Tampereen Pellervon kirjasto

Marialla ja Elinalla on aina ollut erityinen sisaruus suhde toisiinsa. Vaikka Maria onkin siskoaan seitsemän vuotta nuorempi on hän aina saanut kuulla siskonsa kaikki asiat poika huolista koulu asioihin. He ovat aina ymmärtäneet toisiaan, mutta nyt kaikki alkaa mennä sekaisin Elinan rakastuessa Kroatiassa serbiin nimeltä Milan.

Kroatiassa syttyneen sodan seurauksena saa Elina tietää kauheita asioita Milanista ja järkytyksissään hän lähtee etsimään Milania ja itseään Euroopasta. Koko muu perhe kärsii ja Maria alkaa kulkea omaa tietään. Ennen siskonsa varjossa ollut pikkusisko löytää mokien, onnettomuuksien, juomisen, kapinoinnin ja rakkauden kautta pikkuhiljaa itsensä. Ja vaikka Elina ei ole tukemassa häntä elämän kuohuissa on hän aina läsnä. Mutta palaako Elina koskaan? Ja voiko sisaruus säilyä monien vuosien eron ja kärsimyksen jälkeen?


Kirja sai välillä itkemään ja nauramaan. Kuitenkin se oli ajan kohtainen ja sai ihmisen ajattelemaan. Välillä kirjassa oli tylsiä kohtia ja olisi halunnut juonen etenevän vähän nopeammin. Kirjaa voisi kuvailla surulliseksi, mutta sen sivut olivat kuitenkin täynnä romantiikka, naurua ja hupia.

Mielestäni Annina Holmberg oli osannut hyvin ajoittaa kirjan tapahtumat. Vaikka kirjassa edettiin monta vuotta, tarina kulki rattoisasti ja toden tuntuisesti. Erityisesti pidin kirjassa sen kahdesta eri kirjoitustyylistä, tavallisen tekstin seassa oli juuri sopivissa paikoissa tummennetulla kirjoitettuja pätkiä menneisyydestä, muistoja, unia ja kuvitelmia. Kirja oli jaettu myös kolmeen osaan; Elina, Mirjam ja Rosa sekä Maria.


Plussat:
+Uni, kuvitelma, muisto pätkät
+Surullinen, mutta silti romanttinen ja hauska
+Henkilöt todentuntuisia
+Ajankulun sujuvuus

Miinukset:
-Ajoittaiset tylsätkohdat
-Ei huono kirja, mutte älyttömän hyväkään

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti